Планирани инициативи на Асоциация Млади писатели в интернет

Конкурс за разказ

Асоциация Млади писатели в интернет планира да организира и проведе конкурс за кратък разказ в партньорство с Министерство на Културата. Ще бъде отправена покана към Министерството да съдейства за разпространяване и популяризиране на информация за конкурса, както и при подбора на жури. Ще бъде предложено поканата за конкурса да бъде разпространена в библиотеки и читалища. Ще бъдат обсъдени и други форми на сътрудничество и възможности за подкрепа от страна на Министерство на културата.

срок на осъществяване: първата половина на 2007 г.

Идея Без заглавие ІІ

Асоциация Млади писатели в интернет заедно със създателката на Идея без заглавие и почетен член на АМПИ Десислава Стойкова планират да организират и осъществят "Идея без заглавие ІІ", която ще включи публикуване на Книга без заглавие ІІ, Създаване на сайт без заглавие ІІ, организиране на срещи на участниците и провеждане на Вечер без заглавие ІІ, на която ще бъде представена Книга без заглавие ІІ.

срок на осъществяване: 2007 г.

АМПИ Уъркшоп

Организиране и провеждане на ежемесечни срещи на млади писатели с утвърдени имена в българската поезия и проза. Срещите ще се провеждат в София, като се надяваме да имаме възможност да пренесем тази дейност и в други градове.

срок на осъществяване: 2007 г.

АМПИ Онлайн

Асоциация Млади писатели в интернет планира да разшири съществуващите и да създаде нови интернет страници, на които ще се публикуват творби на млади български автори, ще се дискутират творбите, ще бъдат публикувани актуални новини от литературния живот в България и т.н.

срок на осъществяване: 2007 г.

Осъществени инициативи на Асоциация Млади писатели в интернет

bookWheel - сайт за безплатно публикуване на дълги разкази, новели, романи

След неколкоседмична разработка, на 21 Май 2007 година официално стартира новият ни сайт bookWheel за безплатно публикуване на дълги творби. Проектът за сайта е на Асоциация Млади писатели в интернет и Виртуална библиотека Nowhere. В него ще се публикуват дълги разкази, новели, романи и други произведения, чиято дължина надвишава 10 стандартни машинописни страници (18 000 символа). Също така тук могат да се публикуват и разкази с продължение и романи в процес на писане. Идеята се породи от Вашите въпроси и от невъзможността да публикуваме някои от изпратените за публикуване произведения поради големия им обем. За повече информация вжите сайта на проекта.

срок на осъществяване: 21.05.2007 г.

blogHere - weblog на виртуална библиотека Nowhere

Както винаги се трудим неуморно и след неколкомесечно количествено натрупване на идеи се роди (надяваме се) качествено изменение в лицето на блога на Виртуална библиотека Nowhere - blogHere. Той е на адрес http://blog.4bg.net/ и в него можете да прочетете нашите размисли на различни от литературата теми, както и да ги коментирате. Идеята е отворена за млади хора, които не гледат безразлично на живота около себе си.

срок на осъществяване: от 04.2007 г.

Тук и Сега - Месечно електронно издание на виртуална библиотека Nowhere

От февруари 2007 г. на адрес http://ezine.4bg.net съществува месечното меню "ТУК И СЕГА". То обединява всички нови творби на сайта за безплатно публикуване Nowhere, новите автори, актуалните новини за месеца, последните кино и аудио ревюта, публикувани на сайта, както и статистика, допълнителни материали и подбрани публикации от блога на Nowhere – blogHere.

срок на осъществяване: от 01.2007 г.

NOWHERE E-zine

Учредителите на Асоциация Млади писатели в интернет създадоха и популяризираха NOWHERE E-zine - електронно издание и виртуална библиотека, която предлага безплатно публикуванe на млади български автори без редактиране на съдържанието на текстовете при строго спазване на Закона за авторското право и сродните му права. Днес сайта се посещава от около 180 души ежедневно. На сайта няма забранено от закона съдържание или съдържание, което е събирано от други сайтове. Публикуват се единствено творби, изпратени от самите автори. На сайта не се публикуват текстове, свързани с насаждане на полова, етническа, расова или каквато и да е друга нетолерантност. Адресът на NOWHERE e http://4bg.net.

срок на осъществяване: 2000 г. до момента

Идея Без заглавие

Учредителите на Асоциация Млади писатели в интернет помогнаха в организирането и осъществяването на проект Идея Без заглавие - Съвместна идея на "Босфор общество България" и Студентски съвет при Софийски университет, която включи осъществяване на четири по-малки проекта:

  • Книга без заглавие
  • Е-книга без заглавие
  • Вечер без заглавие
  • Стенна поезия

В Книга без заглавие бяха публикувани творби на млади хора без да се слагат рамки за тема, стил, форма. Естествено реалността сама по себе си бе достатъчна рамка, което наложи за голямо съжаление да се поставят приблизителни граници за дължината на творбите от до около 2 400 знака, правейки възможно повече творби да станат част от Книга без заглавие.
Е-книга без заглавие бе създадена от нас и можете да я откриете осъществена онлайн на адрес http://bezzaglavie.net
Вечер Без заглавие бе "звездния миг" на нашата идея без заглавие. Сбъднатата вече Книга без заглавие и нейното съдържание бяха представени официално в публичното пространство на 15.12.2004 г. от 20 ч. във фоаето на Аулата на Софийски университет.
Целта на Стенна поезия бе Идеята Без заглавие да оцвети ежедневието с малко повече вдъхновение и човещина. Получените и публикувани творби бяха разлепени по стените на Алма Матер, за да могат всички преминаващи да им се порадват за миг.

срок на осъществяване: 04.2004 - 12.2004 г.

Конкурс "Стимул за творчество"

В края на 2004 година учредителите на АМПИ заедно с почетния член Десислава Стойкова набраха средства, организираха и осъществиха конкурс за разказ "Стимул за творчество". Поканата бе разпратена до над 250 творящи. Участваха 25 разказа и импресии, като от тях бяха подбрани три награди на оценяващите и една на читателите, при която победителят бе определен чрез гласуване в интернет. Можете да прочетете текстовете на всички участвали в конкурса творби на адрес http://www.4bg.net/contest2004.php.

срок на осъществяване: 07.2004 - 12.2004 г.

links NOWHERE E-zine
Библиотека Без заглавие
Книги NEWS
Списание за незрящи Вестител
ПРИЯТЕЛИ  Министерство на културата

© Асоциация Млади писатели в интернет 2024. Всички права запазени.
уеб-дизайн и програмиране - FXTeaM с елементи от Templatesbox